קבלן שירות

תוכן עניינים

דומה לקבלנים העוסקים בתחום הבנייה, גם קבלנים העוסקים בתחום השירות יכולים להוציא רישיון רשמי לעיסוקם, ובכך ליהנות מיתרונות רבים מבחינה מקצועית וכלכלית. קבלנים אלו נקראים קבלני שירות, עליהם נפרט בהרחבה במאמר הבא.

מיהו קבלן שירות?

קבלן שירות הוא איש מקצוע המתמחה בתחום הענקת שירות ללקוחות פרטיים ועסקיים, כאשר הוא מעסיק עובדים הפועלים תחת תחומי אחריותו וניהולו השוטף. על פי חוק, קבלן שירות רשאי לעסוק רק בשלושה תחומים – ניקיון, אבטחה ושמירה. לדוגמה בעל חברת אבטחה המספק שומרים ומאבטחים למוסדות לימוד יכול להוציא רישיון קבלן שירות, בשונה מאדם פרטי הפועל באופן עצמאי בתחום הביטחון ולכן אינו עומד בקריטריונים לקבלת הרישיון.

כיוון שקבלן שירות מעניק שירות ללקוחות, קיים בלבול בין קבלן זה לקבלן כוח אדם. קבלן כוח אדם עוסק בגיוס של עובדים עבור חברות ועסקים, כך שהם מועסקים בסופו של דבר תחת האחריות של החברה שקיבלה אותם – בשונה מקבלן שירות המגייס עובדים עבור עצמו בכדי שיספקו שירות ללקוחותיו, ולכן הוא זה האחראי עליהם ותפקידו להעניק ללקוח מוצר סופי (שטח מאובטח) ולא עובד (מאבטח).

קבלן שירות

מהם היתרונות של קבלן שירות?

בין אם מדובר על קבלן שירות או קבלן כוח אדם, על שניהם להוציא רישיון רשמי לעיסוקם. לקבלן שירות יש יתרונות רבים, ולכן לקוחות מעדיפים לפנות אליו בהשוואה לקבלן כוח אדם. כך לדוגמה קבלן שירות מעניק ללקוח שפונה אליו מוצר מוגמר ואיכותי המבוצע על ידי עובד המועסק על ידו, מבלי שאותו לקוח יצטרך להתנהל מול אותו עובד באופן ישיר וכך לבזבז זמן ומשאבים מהותיים נוספים.

בנוסף לכך, קבלת שירות אבטחה או ניקיון מטעם קבלן שירות יכולה לחסוך כסף עבור הלקוח, כיוון שכך הוא משלם עבור השירות שהוא קיבל באופן צפוי וידוע מראש, ללא התעסקות בתוספות תשלום כמו במקרה של העסקת עובד באופן ישיר במקרים של תשלום נסיעות, ביטוחי בריאות, הפרשת כספים לקופת הפנסיה ועוד.

כיצד ניתן להוציא רישיון של קבלן שירות?

אנשי מקצוע העוסקים בתחום השירות של ניקיון ואבטחה ומעסיקים עובדים מטעמם, מוכרחים להוציא רישיון חוקי לעסוק בכך בכדי למנף את העסק שלהם. בכדי להוציא את הרישיון עליהם לפנות אל לשכת העבודה והתעסוקה, שהיא הגוף הרשמי הממונה על בחינת בקשות מסוג זה ואישורן. חוק העסקת עובדים בידי קבלני שירות או כוח אדם מתייחס אל שני תנאים מחייבים, בהם מבקשי הבקשה מחויבים לעמוד בכדי לעמוד בתנאים להוצאת הרישיון:

  • ללא עבר פלילי – התנאי הראשון נוגע ליושר הפלילי של קבלן השירות, ולכן עליו להציג תעודת יושר מהמשטרה המוכיחה כי הוא בעל עבר נקי וללא הרשעות בתקופה של חמש השנים האחרונות. תנאי זה תקף גם עבור עובדים שהוא מעסיק המחזיקים בתפקידי ניהול בחברתו, ולכן הם נושאים באחריות על עובדים הנמצאים תחת חסותם.
  • ניסיון בתחום הניהול – התנאי השני נוגע לניסיון המעשי שקבלן השירות צבר בתחום הניהול העסקי, ולכן עליו להציג אישורים המעידים כי יש ברשותו ניסיון בתחום של שנה לפחות.

לאחר עמידה בתנאים אלו, רשאי קבלן השירות להתחיל בהליך הגשת הבקשה לקבלת הרישיון. הליך זה כולל עוד ארבעה שלבים, נוסף על עמידה בקריטריונים ההתחלתיים שצוינו לעיל ביניהם מילוי טפסים, הצגת אישורים ותצהירים החתומים על ידי המנכ"ל של העסק ועורך דין המייצג את החברה, מסמכי הנהלת חשבונות, חוזים, ראיונות אישיים ועוד.

האם ניתן לייעל את הליך הבקשה לקבלת רישיון קבלן?

כיוון שהליך הוצאת רישיון קבלן שירות כרוך במספר שלבים והליכים ממושכים, מומלץ להיעזר בחברה מקצועית העוסקת בייצוג קבלנים לצרכי קבלת רישיון וקבלת הסמכה רשמית לעסוק בתחום, וכך לייעל באופן פשוט ונוח את התהליך הסבוך והבירוקרטי הזה.

שתפו את המאמר:

צרו איתנו קשר:
התקשרו עכשיו
מעוניינים שנחזור אליכם? השאירו פרטים!