סוגי קבלנים

תוכן עניינים

סוגי קבלניםבין אם אתם תוהים לגבי סוגי קבלנים בישראל, או שמא אתם שוקלים לעסוק בתחומי קבלנות שונים, חשוב לדעת כיצד קבלנים מסווגים ובמה הם עוסקים, כמה הם יכולים להרוויח בתחומים שלהם וכן הלאה. אם כך, קבלו מאיתנו את המדריך המלא לסוגי קבלנים, סוגי התמחויות ועבודות וכל מה שבין לבין.

ישנם לא מעט סוגי קבלנים שונים בישראל ובכלל בעולם, כאשר ההבדלים בין אותם אנשי מקצוע מתמקדים בסוגי ההתמחויות והרקע הלימודי שלהם. בתוך כך, כל קבלן עשוי לעסוק בתחום עבודות אחר לחלוטין מהקבלן האחר, בעוד כי חלק מהתחומים עשויים אפילו להצריך הכשרות כמו הנדסאי או מהנדס בניין. אז, אם אתם תוהים אילו סוגי קבלנים קיימים בארץ, נתחיל עם התחומים הנפצים ביותר:

  1. קבלני עבודות חשמל. 
  2. קבלנים בתחום הצנרת והביוב. 
  3. קבלני איטום מבנים ואיתור נזילות מים. 
  4. קבלני עבודות עפר וסלילת כבישים. 
  5. קבלני בניית מבני מגורים, נכסים מסחריים וקבלני שיפוצים.
  6. קבלני משנה בתחומים שונים. 

התחומים הנ"ל מהווים סוג של "קטגוריית אם" לתחומי הקבלנות השונים. נסביר למה הכוונה. 

קטגוריות ה"אם" של עבודות קבלנות 

כאמור, אותם 6 תחומים שלעיל הינם תחומים כליים של עבודות קבלנות. במילים אחרות, הקטגוריות יכולות לכלול בתוכן מגוון עבודות קבלנות שונות. למשל, קבלני עבודות חשמל יכולים להתחלק ל-5 סוגים שונים בסיווג קבלני החשמל.  כמו כן, יש להבדיל גם בין קבלני מפתח לבין קבלני משנה, שכן הראשונים יהיו אחראיים על כלל פרויקט נתון והשניים יהיו אחראיים על עבודות ספציפיות. 

למשל, קבל שיפוצים יכול להיות קבלן מפתח, אבל הוא עשוי להזדקק לקבלני משנה בתחום החשמל, האינסטלציה וכן הלאה. בהקשר הזה של הדברים, חשוב להכיר את כלל סוגי הקבלנים הקיימים בענפי הקבלנות השונים. נתחיל עם קבלן האינסטלציה, המשיכו לקרוא. 

קראו עוד: חידוש רישיון קבלן רשום

תפקיד קבלן השלד: 

שלד המבנה הוא אחד מהשלבים המורכבים והקשים ביותר בכל פרויקט בנייה כזה ואחר. בתוך כך, חלק מהתפקידים של קבלני שלד הם מניעת ליקויים בשלד המבנה. אלו עשויים להשפיע ברמה התחזוקתית והבטיחותית בטווח הרחוק, כך שתפקידו של קבלן שלד הוא חשוב ביותר בכל פרויקט. כנגזרת מתפקידו, קבלן שלד למעשה אחראי על תכנון השלד של המבנה בצורה נכונה ועל בחירת חומרי הגלם הנדרשים לשלבים אלו. 

קבלן אינסטלציה – מי הוא ומה תפקידו:

קבלני אינסטלציה אחראים, בין היתר, על התקנה וכן תחזוקה ותיקון של מערכות אינסטלציה במבנים מכלן הסוגים. קבלן אינסטלציה צריך להכיר את תקנות הבטיחות בישראל וכן את סוגי חומרי הגלם שמשמשים במהלך פרויקטים שונים של בנייה. בהקשר הזה של הדברים, קבלני אינסטלציה עשויים לעבוד בשיתוף פעולה הדוק עם אדריכלים, מהנדסים ואנשי מקצוע אחרים לאורך תהליך הבנייה.

תפקיד קבלן עבודות איטום:

קבלן איטום מבנים ממלא תפקיד מפתח בתהליכי בנייה, כאשר קבלנים אלו לוקחים תחת אחריותם את כלל היבטי הבידוד והאיטום של מבנה מפני מים ומזיקים מסוגים שונים. בתוך כך, קבלני איטום בעצם פועלים על מנת להבטיח שהמבנה ומרכיביו השונים יהיו אטומים למים, מה שמונע עובש וטחב, נזקים מבניים ועוד.

קבלני גבס והתפקיד שלהם:

קבלן גבס אחראי לא רק לתלייה, גימור ותיקון אלמנטים על בסיס גבס, אלא אחראי גם על בניית נישות שלמות מגבס,  חדרי ארונות, פתרונות אחסון מסוגים שונים ועוד. כמו כן, חלק מקבלני הגבס מחזיקים גם ברישיון חשמלאים מורשים, כאשר אנשי מקצוע אלו יכולים לבנות נישות תאורה מגבס ופתרונות עיצוביים נוספים. אם לקבלן הגבס אין רישיון חשמלאי מורשה, אותו קבלן גבס (שהוא קבלן המפתח בפרויקט נתון), יצטרך קבלן משנה מסוג חשמלאי רשום.

קבלני בנייה ושיפוצים: 

ההבדל בין קבלני בנייה לבין קבלני שיפוצים טמון בשם שלהם: האחד עוסק בבניית מבנים והשני עוסק בשיפוץ מבנים קיימים. הדמיון בין 2 אנשי המקצוע האלו טמון בעובדה ששניהם צריכים להסתייע במגוון של קבלני משנה שונים. למשל, קבלנים בתחומי הגבס או האיטום, האינסטלציה ואפילו קבלני משנה להתקנת בתים חכמים וכן הלאה. 

קראו עוד: בדיקת קבלן רשום רשם הקבלנים

כיצד בוחרים בקבלן הנכון לפרויקט?

כדי לבחור בקבלן הנכון לפרויקט שלכם, קודם כל, חשוב להגדיר את המהות של הפרויקט ואת חומרי הגלם שבהם אתם עתידים להשתמש במהלכו. באופן כללי, ישנם קבלנים ואנשי מקצוע עבור כל סוגי העבודות, וחלק מהקבלנים עשויים אפילו לקבל עבודות שהם לא באמת מתמחים בהן. לכן, חשוב לבחור את הקבלן הנכון שעוסק בתחום הרלוונטי לפרויקט שלכם. 

בסופו של דבר, את הקבלן יהיה חשוב לבחור לפי סוג ההתמחות הספציפית שלו, כמו גם לפי המוניטין הכללי והניסיון שלו בתחום העיסוק. אלו דברים שאפשר לברר בימינו תוך כמה דקות באינטרנט, הן פרטי ההתמחות של הקבלן והן פרטים הנוגעים למוניטין שלו. כדי לברר האם קבלן רשום בפנקס הקבלים בישראל, יש להיכנס לאתר GOV של המדינה ולפעול לפי ההוראות. 

כיצד נרשמים בתור קבלנים רשומים בפנקס?

כדי להירשם בפנקס הקבלנים בישראל, יש להבחין בין סוגי קבלנים שונים וכן הקריטריונים הרלוונטיים להם להרשמה. בעוד שבחלק מהתחומים של הקבלנות הקריטריונים מצריכים 3 שנים ניסיון בפועל, תחומי קבלנות אחרים יכולים להצריך גם 5 שנים של ניסיון בשטח. אם אתם מעוניינים להירשם לפנקס הקבלנים, יש בפניכם 2 אופציות:

  1. להירשם עצמאית ולעבור את ההליך הבירוקרטי בעצמם. 
  2. להיעזר בחברת היחידה לרישום קבלנים בישראל. 

אם החלטתם להסתמך על אופציה מספר 2, אתם יכולים להיות בראש שקט ולהיות סמוכים ובטוחים שהתיק שלכם בידיים מקצועיות. עם שנים של ניסיון בתחומי הקבלנות השונים, הצוות המקצועי של היחידה לרישום קבלנים יכול לעזור לכם בכל תהייה או פנייה שתעלה בדעתכם. 

צרו קשר כעת לליווי מלא ומקיף עד הוצאת רישיון הקבלן הרשום שלכם. 

שתפו את המאמר:

צרו איתנו קשר:
התקשרו עכשיו
מעוניינים שנחזור אליכם? השאירו פרטים!